Kako poteka iskanje nepoznanih dedičev po svetu?
Naša ekipa se najprej obrne na urad zemljiške knjige, kjer se ugotovi, kdo vse so lastniki določene nepremičnine. Nato skupaj s stranko ugotovimo, s kom med njimi nimajo stikov ali ga celo ne poznajo. Če kdorkoli od dedičev živi v tujini, začnemo s kontaktiranjem Slovenskih ambasad, ki po svojih pravnih postopkih vzpostavijo stik z iskano osebo. Ko ta da soglasje za posredovanje osebnih podatkov, mi vzpostavimo stik in se dogovorimo za sestanek.
Koliko časa traja celoten postopek?
Časovno obdobje je odvisno od več fatorjev; odzivnosti veleposlaništev, volje dedičev za sodelovanje, pogajanj z dediči, notarjev, podpisov pogodb in nenazadnje s prodajo nepremičnine.
Ali vaša agencija deluje globalno? Kako je z ostalimi kontinenti?
Mi izvedemo postopek ne glede iz kje dediči prihajajo. OD Argentine do Avstralije, za nas ni ovir.
Ali stranka iz npr. Argentine potrebuje osebno pripotovati v Slovenijo?
Vsa dokumentacija se lahko odvija po spletu in pošti. Lahko se dogovorimo za video konferenco ali samo elektronsko korespondenco, kar stranki bolj odgovarja… in seveda, kar velevajo zakoni, saj določeni akti zahtevajo lastnoročni podpis in posledično, pošiljanje papirjev po pošti.
Kako poteka končna prodaja?
Ko dobimo končnega kupca, nepremičnino od vas najprej odkupimo mi, naša firma natančneje, saj se tako izognemo podpisovanju pogodb z vsakim dedičem posebej in neprotrebne potrate časa, tako vašega, kot časa končnega kupca.